fbpx

Projektet Brobyholm

Framtidens bostadsområde

Brobyholm är ett nytt, klimatsmart och modernt bostadsområde i Åkers Styckebruk, Strängnäs. Området utvecklas av S. Property Group, Vernum, Aros, OBOS och Blooc. 

Åkers Krutbruk Fastigheter AB köpte området om 220 hektar 2017, och har tillsammans med S. Property Group och kommunen ett gemensamt ansvar att utveckla en framtidsstad och driva implementeringen av bostäder, centrumfunktioner och social infrastruktur.

Här har du tid

Tillsammans med våra partners bygger vi ett område, ett hem och en vardag som sparar tid – utan att det märks.

En del av naturen och kulturen

Vi gör kulturlandskapet och bruksbygden till en naturlig del av Brobyholms pånyttfödelse.

Omedelbar uppkoppling

Hela Brobyholm kommer att omfattas av blixtsnabb infrastruktur.

Människan i centrum

Med ekologiska hem och gemensamma ytor och lokaler bjuder Brobyholm in till en hälsosam och hållbar livsstil.

Lagom långt bort

Till Stockholm tar det 45 minuter med pendeltåget. Precis lagom tid för att varva ner och komma hem – utvilad.

Skapa och dela energi

Här gör vi allt vi kan för att du ska kunna köpa och sälja överflödig el.

Elektrifierad bilpool

En helt elektrifierad bilpool låter dig ha bil utan att äga den.

Kontor när du behöver

Arbeta nästan hemifrån med lokala kontorslösningar.

Frågor och svar

Området

Brobyholm ligger i Åkers Styckebruk, mitt i Södermanland.

Området har en rik vildmarksnatur, perfekt för fiske, bad, kanotpaddling, klättring och vandring. Vintertid går det fint att åka skidor och långfärdsskridskor.

Området Brobyholm utgör delar av det krutbruk som anlades vid Råckstaån i mitten av 1500-talet. Det är en kulturhistoriskt intressant och levande miljö, mitt i den sörmländska naturen.

I planerna ingår att utveckla en ny hållbar, naturnära och trygg stadsdel bestående av bland annat förskola och fritidsverksamhet. I Åkers styckebruk finns redan i dagsläget en grundskola.

I Åkers styckebruk finns en större mataffär, och ytterligare utbud hittar du i närbelägna Mariefred och Strängnäs.

Naturen i området är fantastisk för all typ av utomhusträning. I området planeras för service och infrastruktur, bland annat cykelbanor. I Åkers styckebruk och i de närbelägna orterna finns flera träningsanläggningar.

Målet är att du som framtida Brobyholmsbo får de tjänster och funktionalitet du behöver för att leva ett mer hållbart, bekvämt och meningsfullt liv. Förutom bostäder kommer här att finnas centrumfunktioner och social infrastruktur.

Brobyholm ligger väldigt nära Mälaren. Till badplatsen i Marielund tar det 5 minuter med bil och 20 minuter med cykel.

Brobyholm ligger vid Åkers styckebruk, där vård, skola och mataffär finns. Till Mariefred tar det 10 minuter med bil, till Strängnäs 20 minuter.

Ja, absolut. Du är mitt i Mälardalen med kommunikationer åt alla håll. Till Läggesta är det 5 minuter med bil och därifrån är du i Stockholm med tåget på 45 minuter. Även E20 finns på bekvämt avstånd.

Ja, både gång- och cykelbanor kommer att finns i området. Stort fokus kommer att ligga på att ta tillvara den vackra naturen och göra den tillgänglig.

Bostäderna

Området utvecklas av S. Property Group (en del av Serendipity), Aros, OBOS och Vernum. Aros Bostad bygger kedje- och radhus, OBOS bostadsrätter och Vernum Fastigheter hyresrätter.

Håll dig uppdaterad om projektet och kommande byggnation på de tre fastighetsutvecklarnas respektive webbsidor.

Aros Bostad

https://arosbostad.se/projekt/brobyholm/

OBOS

https://obos.se/hitta-bostad/sok-bostad/sodermanland/strangnas/brobyholm/#anmal-intresse

Vernum Fastighet

https://vernumfast.se/projekt/brobyholm/

I Brobyholm kommer det att finns bostäder för alla behov. Här byggs kedje- och radhus, bostadsrätter och hyresrätter.

Bostäderna planeras noggrant för att skapa ett hållbart och bekvämt liv. Bostäderna kommer att byggas med omsorg om materialval, detaljer och smarta funktioner, med utrymme mellan husen.

I Brobyholm byggs ett nytt, klimatsmart och modernt samhälle. Här kommer bland annat att finnas gemensamhetsanläggningar och annan service.

Ja, här kommer att finnas elbilsladdare och dessutom en elektrifierad bilpool.

Kontakta fastighetsutvecklarna Aros, OBOS och Vernum på deras respektive webbsidor för mer information om byggnationen, tider för visning mm.

Kontakta fastighetsutvecklarna Aros, OBOS och Vernum på deras respektive webbsidor för mer information om prisnivå på bostäderna.

Kontakta fastighetsutvecklarna Aros, OBOS och Vernum på deras respektive webbsidor för mer information om hur du gör en intresseanmälan.

Ambition är att bygga en smart och hållbar boendemiljö, med stor omsorg på materialval och områdestrivsel. Här kommer att finnas blixtsnabb infrastruktur, ekologiska hem och gemensamhetsytor som bjuder in till en hälsosam och hållbar livsstil.

Området och bostäderna i Brobyholm byggs med fokus på smart urban infrastruktur, framför allt inom mobil uppkoppling och energi. Funktionaliteten i hemmen kommer att styras med mobila enheter, och de boende kommer kunna spara både energi, tid och pengar samt minska sitt klimatavtryck. Det handlar framför allt om livet som de smarta lösningarna möjliggör, mer tid för familj, vänner och livet bortom det digitala. Tre Sverige ska ansvara för den mobila uppkopplingen via 5G.

Fastighetsbolaget S. Property Group har bildat ett strategiskt partnerskap inom smart urban infrastruktur, och ska under 2022 tillsammans med Tre Sverige, Samsung Electronics och Vattenfall påbörja realiseringen av sitt första smarta infrastrukturprojekt; framtidens smarta och hållbara boendemiljöer i sörmländska Brobyholm. 

Praktiskt

Den första etappen för inlytt är planerad att ske under 2023, därefter fortsätter inflytt under våren 2024. 

Realiseringen av Brobyholm påbörjas under 2022 och planeras vara klart under 2024. 

Beroende på vart du ska finns fina pendlingsmöjligheter till hela Mälardalen. Ska du till Stockholm kan du antingen cykla eller ta bilen till Läggesta station i närheten och därifrån ta tåget till Stockholm på 45 minuter. Med E20 når du enkelt hela Mälardalen med bil. 

Brobyholm ligger i Åkers styckebruk, mitt i Sörmland, 10 minuter med bil från Mariefred och 20 minuter från Strängnäs. 

För all praktisk information kring byggnationen av bostäderna, kontakta de respektive fastighetsutvecklarna; Aros Bostad, OBOS eller Vernum Fastigheter. 

För all praktisk information kring byggnationen av bostäderna, kontakta de respektive fastighetsutvecklarna; Aros Bostad, OBOS eller Vernum Fastigheter. 

Hör gärna av dig till de respektive fastighetsutvecklarna Aros Bostad, OBOS och Vernum Fastigheter, för all information om den kommande byggnationen, visningar och möjligheterna till att göra ett besök. 

Klimatsmart och hållbart

Området kommer att omfatta cirka 500 bostäder, förskola, skola, fritidsverksamhet och centrum. Visionen är att skapa ett miljömedvetet samhälle där de boende kan leva i samklang med naturen, med låga klimatavtryck och genomgående smarta lösningar som underlättar och bjuder in till en hållbar livsstil.

Området ingår i ett större utvecklingsområde i Strängnäs kommun och är del av den kraftigt växande Mälardalsregionen. Fastigheten ligger i anslutning till både Svealandsbanan och E20, ett strategiskt läge med goda pendlingsmöjligheter till Stockholm och övriga regionen. En ny detaljplan drivs även, i syfte att utveckla områdets företagspark med ett 50-tal olika småföretag, som på sikt tillför flera hundra nya arbetsplatser.

 

Intresseanmälan

Intresset för Brobyholm är stort. Hör av dig med en intresseanmälan redan nu. Vi ser fram emot att få välkomna dig hit!

Intresseanmälan

Integritetspolicy